Küresel piyasalar için haziran ayının en kritik gününe girmiş bulunmaktayız. Bugün ABD seansı açılışı öncesinde enflasyondaki katılık devam ediyor mu hususunda mayıs ayına ilişkin ABD TÜFE verisini takip edecekken ana odak noktamız hiç şüphesiz ki Fed Faiz Kararı, FOMC Ekonomik Projeksiyonlar ve Fed Başkanı Powell’ın konuşmasında olacaktır. Büyüme, İşsizlik, PCE Enflasyon ve Faiz tarafında FOMC üyelerin mart ayındaki tahminlerinde gerçekleştireceği revizyon özellikle de Dot Plot bölümündeki faiz görünümü daha sonra da Fed Başkanı Powell’ın gelecek dönem faiz politikasına yönelik vereceği mesajlar A’dan Z’ye çoğu varlık fiyatı üzerinde etkili olması beklenmektedir. Kritik gelişmeler öncesinde Klasik Dolar Endeksi son süreçteki yükselişine karşın henüz 105,05 üzerinde kalıcı bir reaksiyon oluşturamadığı için EURUSD paritesindeki düşüşler sınırlı kaldı. GBPUSD ise kısa vadeli düşüşlerine karşın İngiltere Merkez Bankası BoE cephesinde çok keskin farklılıklar olmaması ve son gelen TÜFE verisi ile birlikte faiz indirim zamanlanmasının ötelenmesi Sterlinin güçlü kalmasını sağlamaktadır.

Klasik Dolar Endeksi cuma günü başlattığı yükselişe karşın bir süredir izlenen 103,90 – 105,05 bant gündemimizi meşgul etmeye devam etmektedir. Fed ile bant dışında reaksiyon oluşturabilme ihtimalimiz oldukça kuvvetli. Bu sebeple de Fed sonrası perşembe günü sabahı endeksin bulunduğu seviye 107 mi yoksa 101,50 mi gündemimizde sorusunun cevabı için referans olabilir.

Kısa vadeli olarak EURUSD paritesini değerlendirdiğimizde, 50 periyotluk üssel ve basit ortalamaların bulunduğu bölge (1,0795 – 1,0850) önemli olmakla birlikte parite ilgili ortalamalar altında yükselişleri sınırlı kalmaktadır.  Mevcut görünümde trend kontrol noktası 1,0685 seviyesine kadar baskının devam edebilme düşüncesi ön planda yer almakla birlikte ilgili bölgede tepki alımı mı yoksa trend rallisi mi sorgusu yapılabilir. Bu süreçte dolar endeksinin tavrı paritenin kısa vadeli seyri açısından önemlidir. Olası bir toparlanma eğiliminde paritenin mevcut senaryoyu geçersiz bırakması içinse, ortalamalar üzerinde kalıcı hareketlere ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır. Ancak bu şartla psikolojik 1,10 bölgesine doğru yeni bir beklenti gündemi meşgul edebilir.

Günün Önemli Seviyesi / Seviyeleri: 1,0850 ve 1,0685

Kategorize edilmiş:

Global,

Son Güncelleme: 12 Haziran 2024